Waarom?

Managers kunnen kiezen uit duizenden boeken die hen vertellen hoe ze een succesvol manager worden. En studenten? Die moeten het zelf maar uitzoeken. Het Studenten Hebben Dorst Handboek brengt daar verandering in door de voordelen van Persoonlijk Leiderschap voor studenten toegankelijk te maken.

Koop hier het boek!

Thema’s boek

JIJ

jij
Als toekomstig Young Professional wordt van jou verwacht dat je naast inhoudelijke kennis ook zelfkennis hebt opgedaan tijdens je studietijd. Maar hoe goed ken JIJ jezelf eigenlijk? Toets jouw zelfkennis en kom erachter waar jouw groeikansen liggen.

onderbuikgevoel

onderbuikgevoel
Veel studenten hebben in de toekomst een baan die nu nog niet bestaat. Hoe kan je je dan eigenlijk hierop voorbereiden? Naast vakinhoudelijke kennis zal je ook meer kennis moeten opdoen om bewustere keuzes te kunnen maken. Voorkom stress in het keuzeproces door je hoofd én hart te gebruiken.

overwinnen

overwinnen
Bij Studenten Hebben Dorst geloven we niet middelmatigheid, maar in excellentie. Ontdek jouw kernkwaliteiten en haal het maximale uit je studietijd door nu al maximale impact te hebben op je omgeving.

studeren is combineren

studeren is combineren
Als je ook een student bent die chronisch tijdtekort heeft, teveel tegelijk doet en standaard 5 voor 12 nog bezig is met de deadline, dan kan je misschien ook wel wat hulp gebruiken. Leer combineren en prioriteren, en maak ruimte om jouw passie te ontdekken.

de STIP

stip
Na je studie gaat het er niet alleen om wat je wilt doen. Minstens even belangrijk is dat je weet waarom je iets wil doen. Weinig studenten zijn zich bewust van hun missie. Definieer jouw STIP op de horizon en geef proactief richting aan jouw toekomst.

Referenties

Aangenaam, ik ben Nico (…) Dat studenten vaak dorst hebben was mij al opgevallen. In hoeverre het boek met die titel studenten helpt in hun persoonlijke ontwikkeling, zal vooral afhangen van het vermogen om je de inhoud goed eigen te maken en, nog belangrijker, van de vraag hoeveel discipline je kunt opbrengen om je doe te bereiken. Succes daarmee.
Nico Haasbroek, Journalist, auteur, voormalig directeur NOS journaal
(…) Glenn zit boordevol passie en wil dit graag delen met studenten en iedereen om zich heen. Doe waar je in gelooft, reflecteer, deel en have fun! En zo was ook de totstandkoming van dit boek: geen bestemming maar juist een reiswijzer om dicht bij jezelf te blijven en om waarde te leveren aan je omgeving. Daarom is dit een mooi boek voor studenten, werknemers, zelfstandigen, jong en oud. Ik ben trots dat ik mee mocht op deze reis.
José Brenninkmeijer, Algemeenn directeur ManpowerGroup Nederland
Dat studenten dorst hadden, wist ik. In mijn eigen studententijd had ik het namelijk ook. Dorst naar mijn identiteit, mijn drijfveren en mijn doel in het leven. Voor mij komt dit prachtige boek te laat. Had ik dit kompas toen gehad, dan had ik mijn studie waarschijnlijk wel afgemaakt. Glenn en zijn crew serveren een zelfkenniscocktail die onmisbaar is voor de dorstige student.
Jorgen Raymann, Caberatier en motivational speaker
Het gaat in deze eeuw niet langer meer om cognitieve vaardigheden. Juist zelfkennis en persoonlijk leiderscha maken iemand succesvol en gelukkig in zijn of haar leven en werken. Glenn heeft dit al heel vroeg zelf ervaren en heeft er zijn levenswerk van gemaakt om zo veel mogelijk studenten hierbij te begeleiden. Op een zeer inspirerende, effectieve en lijke manier.
Saskia Nijs, Onderzoeker VU, collumnist FD, organisatieontwikkeling bij Phillips en een van de top 50 vrouwen in technologie Inspiring Fifty
Glenn heeft samen met ambitieuze studenten rijkdom gecreëerd voor de lezer, door onderzoek te doen, dat te personaliseren, en open te staan voor input van lieden die in eerste instantie als left-field bestempeld kunnen worden. Het was me een waar genoegen deel uit te mogen maken van dit unieke project. Een leerrijke reis waar ik met plezier aan terugdenk
Howard Komproe, Comedian
Super voor inspiratie. Zeker een aanrader!
Max, student bouwkunde

Partner